Blog pagina

Op deze pagina informatie over homeopathie in het algemeen en verhalen over de praktijk.

Help! Een eerste consult

14 juli 2022

Je hebt de beslissing genomen: en een eerste consult ingepland bij een homeopaat. Voor sommige mensen heeft het nemen van de beslissing voeten in de aarde gehad. Misschien is dit wel ‘de zoveelste alternatieve poging’ om je klachten te verlichten. 

Maar wat staat je te wachten tijdens een eerste consult? Het verschilt per homeopaat hoe lang een eerste consult duurt. Bij mij duren ze ongeveer een uur, bij andere homeopaten wellicht anderhalf uur. Als het goed is wordt er aan het begin van de behadeling tijd genomen om officiële documenten door te nemen en/of vragen over te stellen. Daarna kan het consult van start gaan. 

Tijdens het uur stelt de homeopaat tal van vragen over jou als persoon en over jouw klacht(en). Dit kunnen vreemde en heel specifieke vragen zijn: hoe de pijn precies voelt, of je veel of weinig drinkt en bijvoorbeeld van welk weertype je houdt. Al deze specifieke informatie helpt de homeopaat om het beste middel te vinden wat bij jou en jouw klachten past. 

Aan het eind van het consult kan het zijn dat de homeopaat direct een passend middel meegeeft. Maar meestal gaat de homeopaat het consult en de klachten analyseren en komt pas na het consult met een passend middel. 

Is een dure homeopaat beter dan een goedkopere?

7 juli 2022

Een terechte vraag! Het antwoord is natuurlijk ‘nee’. Maar het zou wel makkelijk zijn wanneer je de kwaliteit van een homeopaat kan aflezen aan het uurtarief. Het uurtarief kan om verschillende redenen hoger of lager zijn. Schroom niet om daarnaar te informeren voordat je een behandeling start. 

Ervaring, opleiding en de frequentie waarmee de homeopaat consulten doet speelt mee. Een goed homeopaat is niet alleen een detective, maar ook een goede vragensteller, analytisch én heeft goede kennis van alle middelen. 

Via deze tips lukt het je vast om een goede homeopaat te vinden in de buurt. Je mag natuurlijk ook mij contacten: naast fysieke consulten doe ik ook consulten via videobellen. 

Uiteindelijk is het natuurlijk het resultaat dat telt. Een goede homeopaat evalueert dan ook samen met de patiënt of het middel de gewenste resultaten bereikt. 

 

Hoeveel kost een homeopathisch consult?

30 juni 2022

#homeopathie #consult #kosten 

Er zijn veel aspecten die bijdragen aan de prijs van een consult. Hieronder zet ik verschillende aspecten uiteen om je inzicht te geven in de kosten en tijd die een homeopaat in jou steekt. 

In algemene zin maakt het uit of het een klassiek homeopaat is, of een arts homeopaat. De laatste vragen vaker hogere uurtarieven. Ook maakt het uit of de homeopaat een eigen ruimte heeft, een ruimte moet huren of veel online consulten doet. Natuurlijk zijn er daarnaast nog veel bijkomende kosten zoals aansluiten bij een beroepsvereniging, bijscholingen, website, drukwerk etc. 

Een eerste consult kost de homeopaat doorgaans meer tijd. Niet alleen het consult zelf duurt langer tussen de 1 en 2 uur), maar ook de verwerking van het consult kost (veel) tijd. Dat kan soms oplopen naar meer dan een uur per patiënt. Ook de administratieve verwerking (contracten, mail en/of telefonisch contact etc.) zorgt er voor dat er veel werk wordt verricht, zonder dat je het als patiënt direct ziet. 

Een vervolg consult is vaak minder lang, zeker wanneer er een positieve reactie is op het middel. Ook de administratieve last is lager. Dit maakt dat een vervolgconsult vaak lager geprijsd is dan een eerste consult. 

De ene homeopaat kan een laag uurtarief hanteren, de andere heeft veel kosten en zal de uur prijs dus hoger moeten maken. Doorgaans kost een eerste consult tussen de €55 en €135. Met uitschieters naar boven en beneden. Uiteindelijk is het natuurlijk het resultaat dat telt én waar je voor betaalt.